.:.am&rani.:.

By: rani ismail

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 14-Apr-2008 00:20 Email | Share | Bookmark
.:.coretan kelas ciskek.:.

kek lapis cheese
biskut yg dihidangkan
mcm2 jenis
buat toffee
cream cheese
toffee caramel cheese cake
biskut meri hancur
oreo hancur
blueberry choclate cheese cake
nestle krimer...x boh x jadi
sarang labah-labah
black & white cheese cake
tengah mengadun...
dh ready nk bakar
tengah mekap...
Date : 12 april 2008 [saturday]
Time : 10.00 am - 2pm
Venue : apartment pesona [aka rumah su]


My Cheesemania

Bangun seawal 5 pagi utk ke kelas ciskek seronoknya rasa heheh cuma yg x seronoknya tempat bukan la jauh tp perjalanan dari cHaNgLuN terasa mcm dari hujung dunia....tp demi iLmU ku kental kan semangat ini bertemankan hb walaupun sebenarnya tempat yg dituju x pernah kami jejaki sebelum ini macamana nih??? bole sampai ker??? tahu x??? klau sesat mcm mane??? soalan demi soalan...tp aku bukannya bodoh!!! kut la x tahu membaca dan menulis ada juga ber ym dgn k.ana ber sms dgn k.rinn hatta tanya my elder brother tp can't imagine mungkin sbb tempat tu x familiar bg kami sebetulnya. Lastly on the way rani call k.rinn bg taw rani tataw nk cari dan nk konboi ngan dier...so sangat soka dan hepi jumpa kt exit Sg 2 then terus p sana


emmm ni ole-ole yg rani bawak balik ada lima jenis yg kami belajar Toffee caramel cheese cake. Blueberry choclate cheese cake. Black and white cheese cake. Oreo baked cheese cake. Mini brown cheese cake.


heheh ni gambar cikgu nya pulak..k.mas namanya ngajar 5 jenis ciskek cepat jer siap dh biase dan banyak pengalaman cekap kerja baking membaking. Ramah.Sempoi.X lokek ilmu.Banyak bg tips dari soalan-soalan yg ditanya.Sebelum rani balik kt nya "jangan serik yer"


Su namanya..tuan empunya rumah. Orangnyer kecil molek.Percakapan nya lemah lembut. Punyai 3 orang anak.Rumahnya chantekkk moden interior design. Sedaya upaya memberi layanan yg terbaik. Ini gambar candid yer su yg tepi su tahu kan sape???


suasana kelas...



juadah-juadah ni menyapa di awal kedatangan kami semua

so tengok 5 ketui ini yer
Toffee caramel cheese cake

Blueberry choclate cheese cake

Black & white cheese cake


Oreo baked cheese cake


Mini brown cheese cake

Secara peribadinya semua jenis ada masing-masing rasa dan kelainannya... Kesedapan chilled dgn rasa tersendiri manakala yang baked mempersona rasa haha yg paling rani soka mengikut carta cita rasa dan tekak sendiri
1.Oreo baked cheese cake [blend rasa pahit dan manis kasi ummp]
2.Black & white cheese cake [blend rasa lemon/oren kasi x muaksss]
3.Toffee caramel cheese cake [bila makan sedap rasa toffee yg ada badam tu]
4.Blueberry choclate cheese cake [blend rasa choclate. blueberry. cheese.mewah dari segi rasa]
5.Mini brown cheese cake [tekstur yg lembut dan gebussss.lain pada rasa topping nya]


Last but not least ada yg lg best apabila....dpt bErSuA kAsIh
saksikan...


apabila 2 "R" bertemu...rani dh berpeloh2 k.rinn yg masih maintain k.rinn yg stylish.sempoi.ramah.kurus jer walaupun masak macam2.baik hati. ada lg tp satu tu rani jer yg tahu kecuali ada gak yg perasan


Ej...aka bonda aka rafiqin. k.rinn kata banyak sangat namanya...Masa salam malu2 kucing pastu heheh bertukar title k.rani dan ej. Ej yg sempoi.ramah.macam anak mami penang pandai deco kek icing.comei dan manis senyuman mu ittew pandang x jemu

Semua pertemuan sangat best dan cepat sangat berlalu...kata k.rinn "nk balik dh ka"??? balas ku "hb dh datang janji ngan dia pukul 2 ...sedey la pulak nanti jumpa lg insyaallah


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net